Purkujätteiden murskaus

Italialaiset purku- ja kierrätysurakoitsijat ovat yleisestä valtavirrasta poiketen käyttäneen jo vuosia kaksiakselisia betonimurskaimia leuka- ja iskupalkkimurskaimien sijasta. Nyt tämä tyylilaji on myös alkanut tavoittaa Euroopan pohjoisimmat kolkat. Komplet on italialainen valmistaja, jonka tuoteperheestä löytyy seuloja ja murskaimia pienille sekä keskisuurille materiaalivirroille.

Näistä löytyy ratkaisuja, jotka täsmäävät usean suomalaisen alan toimijan materiaalivirtaan. HS Tekniikka Oy teki vuonna 2020 sopimuksen Kompletin tuotteiden maahantuonnista, tarkoituksenaan täyttää kierrätysterminaalien sekä purku-urakoitsijoiden toiveet sekalaisten murskaustehtävien hoidossa.

”Kompletin yhdistelmämurskaimella urakoitsijat murskaavat niin betonit, puut kuin myös muut jätejakeet. Tämän mahdollistavat nopeasti vaihdettavat roottorit, jotka vaihtuvat kokonaisuudessaan kaikkineen työvaiheineen alle tunnissa. Tämä on testattu useaan kertaan ja helppoa se on”, kertoo HS Tekniikka Oy:n Harri Sorvoja.